Het pand De Schuylenburght is een begrip in Haarlem. Eerst was het een partycentrum dat in 2002 geheel verbouwd is tot een kinderdagopvang.

Mensen die uit Haarlem komen, kennen dit pand maar al te goed. Velen van hen hebben vroeger wel eens iets te vieren gehad in het voormalige partycentrum; een vertrouwde plek kortom.


Deze locatie heef drie groepen (twee op de begane grond en een op de eerste verdieping). De groepen worden Gele, Blauwe en Boven schuilers genoemd. De gele schuilers heeft een maximale capaciteit van 11 kinderen per dag, de blauwe schuilers heeft een maximale capaciteit van 12 kinderen per dag en de boven schuilers heeft een maximale capaciteit van 14 kinderen per dag.


0-2 jaar

Het kinderdagverblijf biedt plaats aan drie groepen van 37 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar. 

 

Bij Kinderopvang Schuylenburght hanteren we de visie van 0-2 jaar, deze groepen zijn opgebouwd uit kinderen met verschillende leeftijden, wij zijn de mening toegedaan dat kinderen extra worden geprikkeld in hun ontwikkeling doordat:

  • De kinderen gedurende hun hele kinderdagverblijfperiode idealiter dezelfde pedagogisch medewerkers hebben;

  • de kinderen ‘als groep’ langer bij elkaar zijn;

  • broertjes en zusjes bij elkaar op de groep geplaatst kunnen worden (afhankelijk van capaciteit);

  • de kinderen over het algemeen dezelfde groepsruimte houden;

  • de jonge kinderen leren van de oudere kinderen;

De oudere kinderen leren van kleins af aan rekening te houden met de jongere kinderen. Daarbij het gegeven dat de verticale groep de thuissituatie nabootst worden ook de kinderactiviteiten hierop afgestemd en blijven de pedagogische medewerkers actief. 

Buiten spelen

Voor de kinderen is er een aangrenzende, uitdagende, zoveel mogelijk natuur gerichte buitenplaats aanwezig waar de kinderen gebruik van kunnen maken. Uiteraard is er ook verschillend buitenspelmateriaal aanwezig.


Activiteiten

Onze pedagogisch medewerkers hebben verschillende talenten die tot uiting komen in de activiteiten die zij organiseren. Zo werken de pedagogisch medewerkers volgens verschillende thema’s. De thema’s duren ongeveer 8 weken.  

 

Galerij