Vakantieopvang/ margedagen

In de vakanties en eventueel op margedagen wordt een apart activiteitenprogramma samengesteld. De kinderen moeten zich de hele dag kunnen vermaken en daarom is het belangrijk dat er goed over de activiteiten wordt nagedacht.

Voor elke vakantie wordt een compleet activiteitenprogramma opgesteld. Twee weken voordat een vakantie begint worden deze activiteiten uitgezet in een programma. Dit wordt u via e-mail toegestuurd.

Eén week voordat de vakantie begint, sluit onze planning en wordt de kind/pedagogische medewerkers ratio opgemaakt. Na deze periode gaan wij ervan uit dat niet-opgegeven ook daadwerkelijk betekent: niet komen. Als blijkt dat u toch opvang nodig heeft, dan kijken we naar de kind/pedagogische medewerkers ratio en het dagprogramma. Staat dit alles niet toe dat uw kind opgevangen kan en mag worden, dan kunt u uw kind ook niet bij ons achterlaten. Vraagt u alstublieft aan pedagogisch medewerker wat de mogelijkheden zijn.

Voor onze uitstapjes geldt dat u een toestemmingsformulier moet invullen. Als u het niet prettig vindt dat uw kind meegaat met onze uitstapjes, dan kunnen wij uw kind op dat moment helaas niet opvangen tenzij het programma ook in andere activiteiten voorziet.

U kunt uw kind tijdens vakanties en/of margedagen wanneer er uitstapjes zijn gepland inroosteren op andere dagen wanneer er geen uitstapjes zijn gepland en wanneer de kinderen 'thuis' (op locatie) blijven. U kunt zich voorstellen dat wanneer we spreken over een meerderheid van kinderen, tegenover één kind of een kleinere groep kinderen, wij hier geen uitzonderingen kunnen maken. Wanneer er echter meerdere kinderen zijn, van wie de ouders het niet prettig vinden dat zij meegaan met uitstapjes, dan kunnen wij een 'thuishonk' plannen.

Het is belangrijk dat kinderen plezier hebben in het werk dat ze doen: schilderen, plakken, enzovoort. Bij de keuze van thema's en activiteiten is er vooral nagedacht over de ontwikkeling van het kind. Eén en ander is aangepast aan de leeftijd van het kind, zodat er geen te moeilijke werkjes worden verwacht. Het is de bedoeling dat kinderen worden geprikkeld om zich zintuiglijk te ontwikkelen.